Drumul Taberelor - Facem proiecte pentru comunitate!
Cartier Hub și Centrul Comercial Drumul Taberelor au derulat programul de granturi Facem proiecte pentru comunitate cu scopul de a crește împreună comunități sustenabile.
De ce ne dorim acest lucru? Pentru că vrem să transformăm cartierul într-o comunitate. Punem aici bazele unui spațiu public (atât offline, cât și online) în care ne adunăm, ne cunoaștem, interacționăm și ne dezvoltăm împreună. Credem în comunități auto-susținute, cu oameni creativi și implicați în viața orașului și a cartierului.
Cine a câștigat
În inițiativă s-au înscris 26 de proiecte și au intrat în prima fază de jurizare. Întreaga listă cu proiecte poate fi consultată aici. În urma voturilor juriului, 4 proiecte au fost finaliste, însă publicul a decis cei doi câștigători: Hub-ul cu Povești al Asociației pentru Educație Digitală Bigger Picture cu 32.10% dintre voturi și Stare de Bine pentru Comunitate al Asociației Psinapsa cu 31.28% dintre voturi. Felicitări!
👉 Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture își propune să îndepărteze stigmatele legate de dizabilități prin proiectul Hub-ul cu Povești în care Cartier Hub se transformă într-un loc de poveste, prietenos și creativ, unde copii cu și fără deficiență de auz care învață la școlile din sectorul 6 se întâlnesc și se cunosc, se joacă împreună și construiesc prietenii dincolo de preconcepția deficienței, chiar în comunitatea în care locuiesc. Afostodata.net este un concept unic în România, cu povești audio și în limba semnelor, omologat de Ministerul Educației și Cercetării. Proiectul își propune să facă educație multiculturală, într-o manieră amuzantă și ușor de memorat.
"Ne dorim să îndepărtăm stigmatele legate de dizabilități prin proiecte precum Hub-ul cu povești în care Cartier Hub se transformă într-un loc de poveste, prietenos și creativ, unde copii cu și fără deficiență de auz care învață la școlile din sectorul 6 se întâlnesc și se cunosc, se joacă împreună și construiesc prietenii dincolo de preconcepția deficienței, chiar în comunitatea în care locuiesc."
👉Proiectul Stare de Bine pentru Comunitate al Asociației Psinapsa vizează promovarea stării de bine în rândul comunităţii din Drumul Taberei și se adresează în primul rând adolescenţilor.
"Credem că o comunitate sănătoasă este o comunitate fericită. Proiectul Stare de bine pentru comunitate vizează promovarea stării de bine în rândul comunităţii din Drumul Taberei. În primul rând, ne adresăm adolescenţilor pentru că reprezintă un segment vulnerabil în ceea ce priveşte dezvoltarea problemelor ce ţin de sănătate mintală, adolescenţa fiind recunoscută de către specialişti drept o perioadă intensă de dezvoltare şi vulnerabilitate. Credem că cel mai bun tratament este prevenţia şi ne dorim să oferim un cadru în care adolescenţii să înveţe din timp despre cum să-şi gestioneze emoţiile, cum să aibă relaţii sănătoase, cum să ia decizii şi să rezolve probleme şi bineînţeles, cum şi cui să ceară ajutor."
Poți să urmărești transmisiunea galei mai jos:
Mulțumim juriului programului
• Silvia Boeriu este de 9 ani în echipa CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică. Se ocupă de comunicare şi se entuziasmează de fiecare dată când poveştile oamenilor şi comunităţilor civice inspiră un public din ce în ce mai mare să se implice.
• Tudor Chira este un cetățean implicat și om de comunicare, membru în Grupul Inițiativa Favorit.
• Ana Maria Mirciaogă este de mai bine de doi ani în Fundația Comunitară București, ea coordonează programe de finanțare și dezvoltare, precum: Fondul IKEA pentru educație și dezvoltare.
• Raluca Motoca are o experiență de 7 ani în marketing și brand management, cu o experiență dovedită în gestionarea echipelor locale și a proiectelor internaționale. Raluca este pasionat de munca care are un impact pozitiv asupra societății și îmbunătățirea experienței clienților.
• Andrei Chirtoc are o experiență de project manager în ONG, fundraising și organizare de evenimente. El este harmonizer-ul echipei și cofondator al platformei Galantom.ro și unul dintre primii membri ai comunității de coworkeri de la Cartier Hub.
• Delia Mihalache este economist, activist și mamă. Împreună cu vecinii ei a înființat Asociația Inițiativa Prelungirea Ghencea și militează pentru creșterea calității vieții în zonă.
Powered by Froala Editor