Ești offline
Înapoi

Deschidem Cartier Hub!

15/03 - 16/03
Vizual-articol-blog-DT.jpg
Primul tău hub din Drumul Taberei e aici!

În perioada 15-16 martie, vă invităm la lansarea Cartier Hub - primul spațiu de ateliere & cursuri, educație, cultură, evenimente și co-working inaugurat de un centru comercial privat.

Vino să vezi cum arată un spațiu colorat și multifuncțional, un spațiu deschis pentru co-working, să participi la inițiative și discuții civice, proiecții de film, să vezi sălile noi pentru evenimente & multe altele.

Am pregătit o serie de evenimente, activități și ateliere pentru tine așa că hai să ne cunoaștem!

PROGRAM

VINERI, 15 MARTIE

12:00-15:30 | Sala Mare
Teatru de păpuși cu Ana Craciun Lambru
Ana Crăciun Lambru este păpușar, actor și regizor care stârnește emoții puternice prin felul în care pune în scenă poveștile păpușilor.

16:00-20:00 | Lobby
Cursuri de origami cu Origamic.
Vizitatorii de la Cartier Hub vor învăța ce este origami, vor împături modele simple (de exemplu un cocor din origami) și după îl vor pune pe perete îndrumat de Paul Budan. La sfârșit, fiecare cocor va face parte dintr-un model, și va ieși o instalatie care va rămâne la Cartier Hub și la care fiecare vizitator Cartier Hub va fi contribuit.

17:00-18:00 | Sala Mare
Proiecție scurt metraj ”Maşina de făcut teme”.
Scoala de Film si Televiziune "Micile Vedete" este prima școală de film şi televiziune pentru copii din România, dedicată exclusiv copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, înfiinţată în anul 2010 de către surorile Ariana şi Ema Pendiuc – regizor de film şi, respectiv, realizator de emisiuni de televiziune.
Filmul prezintă misterioasa dispariție a mașinii de făcut teme, un dispozitiv magic dorit în secret de toți copiii, pe urmele căruia inspiratul Detectiv pornește însoțit de micii inventatori ai genialei mașinării. Chiar dacă la început șansele de a identifica făptașul sunt reduse, Micile Vedete își unesc forțele pentru aflarea adevărului, iar rezultatele nu întârzie să apară.

Proiectia filmului va fi urmată de o discuție cu spectatorii/participanții la proiecție si unul dintre personajele principale ale filmului, care va împărtăși experiența avută la filmări și personajul pe care l-a interpretat.

18:30-20:00 | Sala Mare
Atelier introductiv balet cu Ruxandra Petrea.
Ruxandra Petrea este fondator, art director, profesor și coregraf la Ruxandra Ballet Studio din anul 2012. Fostă balerină profesionistă la Opera Română București cu o carieră de 30 de ani, Ruxandra ne spune despre misiunea ei: “Ruxandra Ballet Studio nu este un studio tradițional, e mai mult decât atât, un spațiu cultural, care oferă oportunitatea copiilor și adolescenților să își manifeste deschis latura artistică”.
Motto-ul studioului este “Dansul este limbajul ascuns al sufletului.” Martha Graham

Cuprins:
- introducere în istoria baletului;
- personalități importante din baletul național și internațional;
- vizionarea unui film cu balet și interpretarea conceptului de spectacol de balet;
- partea practică ce constă în exersarea pașilor și învățarea mișcărilor de balet;
- ritm muzical

Număr maxim de copii: 15
Vârsta: 5-12 ani

SÂMBĂTĂ, 16 MARTIE

10:00-15:30 | Meeting Room & Lobby
Atelier cu MATKA.
MATKA este o organizație non-profit care își propune să îmbine empatia pentru situația în care se află nenumărate comunități defavorizate cu energia segmentului cultural - creativ, aflat în continuă expansiune, concretizare și afirmare. MATKA urmărește implicarea în acțiuni sociale, educaționale și culturale, precum și promovarea culturii și a artelor în general, cu un accent special pe arta contemporană.

Participanții la atelier sunt invitați să trimită un gând bun și colorat către cineva drag (prieteni de joacă, colegi de scoală, vecini, familie, etc), sub forma unei felicitări creative. Fiecare participant va avea la dispoziție materialele necesare pentru a crea o felicitare pop-up pe o temă personală preferată. Acest exercitiu are ca scop experimentarea cu volumul și cu efectul de perspectivă creat prin mijloace simple, dar și acela de a face un gest special, de a crea o amintire printr-o experiență analog, nostalgică – trimiterea unei scrisori. În cadrul acestui atelier copiii vor afla și despre parcursul unei scrisori până la destinatar.
În spațiul de atelier va exista o casuță poștală în care se vor colecta toate scrisorile, urmând apoi să fie duse la poșta și expediate către destinatari.

11:00-14:00 | Sala Mare
Atelier cu eematico.
Eematico este o organizație care deschide drumul spre inovație a programelor educaționale printr-o abordare proprie menită să dezvolte abilitățile de viață pentru secolul XXI. Acest lucru e posibil prin învățare experiențială, bazată pe joacă, procesul fundamental de învățare, precum și prin construire și cu ajutorul materialelor didactice.
Joaca liberă cu cărămizi din polistiren și model cu amprenta la sol a unor construcții, dar si cu o catapultă, în care copii să-și folosească imaginația în construcții fiind liberi să asambleze și să testeze fel și fel de piese, să-și dezvolte abilitățile sociale, motrice și nu numai.

12:00-15:00 | Lobby
Atelier cu ROBOTescu (robotescu.net)
Activități demonstrative de Programare pe calculator și Robotică.
Echipa ROBOTescu își propune să-i echipeze pe cei mici cu abilități care să-i ajute să facă față unui viitor SMART.
Construim și programăm roboței - ne antrenăm creativitatea. Folosim tehnologia pentru a explora știința. Experimentăm inginerește cu roboței pentru a “simți” fizica și matematica.
Inventăm și ne programăm propriile jocuri și animații - învățăm să rezolvăm probleme în mod analitic. Îi sprijinim să dea viață imaginației și să-și creeze visele. Totul în joacă.

Cuprins:
- Ajută-ne să creăm un joc împreună, pe ecranul interactiv!
- Interacționează cu calculatorul prin mișcare - demo jocuri create la ROBOTescu
- Joaca la dublu - demo jocuri create la ROBOTescu
- Magie sau programare? Controlul roboțeilor din gesturi

14:00-15:00 | Sala Mare
ROBOTescu vă invită la un Workshop de Robotică pentru copii și părinți!
- Ne folosim imaginația și îndemânarea pentru a construi o mașină-robot
- Învățăm împreună să o controlăm cu ajutorul programării
- Participăm la o cursă de mașini și câstigăm timp de calitate petrecut împreună cu copiii
Participarea la workshop este gratuita si se face pe baza inscrierii folosind acest formular, in limita locurilor disponibile: https://bit.ly/2XMzQEe

15:30-18:00 Meeting Room
Târg de inițiative și meet & greet cu Iniţiativa Favorit

15:30-18:00 Meeting Room
Târg de inițiative și meet & greet cu Initiativa Prelungirea Ghencea

15:30-16:30 Sala Mare
Atelier de educatie civică "Civically fit" cu Funky Citizens
.........................................................................

DESPRE CARTIER HUB
cartierhub.ro

DE CE AVEM NEVOIE DE CARTIER HUB?
În 2017, ne-am întâlnit cu peste 200 de locuitori din cartier, reprezentanți ai instituțiilor publice și ai organizațiilor nonguvernamentale, ca să aflăm ce poate aduce un centru comunitar, care sunt nevoile și cum pot locuitorii să contribuie la îmbunătățirea calității vieții în cartier.
Așa am ajuns la Cartier Hub, un spațiu adecvat de socializare sau de lucru, conferințe, evenimente, ateliere de educație civică, cursuri, dar și un loc care să dezvolte spiritul comunitar.

CE GĂSEȘTI LA CARTIER HUB?
Aici poți să lucrezi ca antreprenor sau freelancer în spațiul de co-working, poți să participi la un curs, un eveniment sau o lansare. Poți să îi aduci pe copiii tăi la atelierele dedicate lor sau poți să vii cu întreaga familie și să te întâlnești cu oamenii din cartier.
Dacă ești adolescent, am pregătit pentru tine ateliere de dezvoltare personală și jocuri de grup. Avem spații speciale pentru fiecare din aceste activități.

Pentru că este un spațiu dedicat comunității, te încurajăm să te bucuri de resursele hub-ului, dar, în egală măsură, să contribui cu ce știi, ce ai și ce poți să oferi mai departe comunității: informații, idei, resurse, timp, consiliere.
Orice vine cu intenție bună și energie pozitivă e bine primit. Astfel, acest hub devine un spațiu de învățare reciprocă și colectivă, în care participanții împărtășesc și primesc informații din diverse domenii.

TRANSFORMĂ COMUNITATEA.
Activitățile educaționale și culturale fac parte din esența Cartier HUB. Aceste activități sunt ținute de către organizațiile din cartier sub formă de cursuri săptămânale.

La Cartier HUB organizăm periodic activități de networking și conectare socială prin evenimente dedicate comunității în care poți să afli cine sunt și ce fac oamenii din cartier și poți, de asemenea, să spui cine ești tu, ce faci, cum poți să aduci o schimbare în bine în cartier și de ce ai nevoie pentru a-ți urma planul.
Dacă vrei să organizezi o întâlnire pentru o inițiativă civică, o conferință culturală, o lansare de carte, proiecții de filme, te rugăm să ne contactezi și să ne povestești despre proiectul tău și cum putem să îl găzduim la Cartier HUB.

CULTURĂ ȘI EDUCAȚIE.
Activități educaționale pentru adulți și copii, cursuri și programe de mentorat pentru adolescenți și antreprenori, ateliere de educație urbană și ecologică pentru copii și adulți și tabere de vară.

CO-WORKING.
Dacă ești antreprenor sau freelancer, te așteptăm să lucrezi alături de oameni ca tine! Am gândit un spațiu flexibil dedicat celor care au nevoie de un loc liniștit pentru a lucra câteva ore, zile sau chiar în mod regulat. Ai acces la cafea, ceai și o comunitate de oameni cu care poți să schimbi o idee, un zâmbet sau să înveți ceva de la ei. Că ești antreprenor, freelancer, student în sesiune sau angajat între două întâlniri, vino la Cartier HUB.

CORPORATE.
Închirierea spațiului pentru evenimente private se poate face pentru o zi întreagă, pentru câteva ore sau chiar pentru o perioada mai lungă în cazul unui eveniment de amploare. Capacitatea este generoasă, spațiul poate acomoda până la 100 de persoane, și dispunem de toate echipamentele necesare pentru orice tip de eveniment.
Pentru ședințe, întâlniri cu echipa, brainstorming-uri, training-uri, sala de întâlniri este un spațiu extrem de potrivit și creativ, cu o capacitate de până la 15 persoane.

TE AȘTEPTĂM!

Unde?
Strada Brașov, nr. 25, sector 6, București, în interiorul Centrului Comercial Drumul Taberelor, la mezanin.

Cartier HUB este o inițiativă Ceetrus, implementată de Nod makerspace.

hhttps://www.facebook.com/events/345297786080662/
Share